Fuldseth

Fuldseth er et tradisjonsrikt vald som ligger ca 3 kilometer ovenfor Hegra bru. Vi disponerer begge sider men drar alltid opp på sørsiden av elva der vi disponerer hytte, gapahuk og grillkåte. 
Fuldseth er et langstrakt vald der vi som regel konsentrerer oss om de øverste 200 meterne. Et nydelig innstryk danner en dyp høl før elva roer seg ned og blir breier lenger ned. Valdet fisker derfor godt på alle vannstander da laksen vil trives og ha gode standplasser uansett. Ved lite vann opplevde vi høsten 2014 at innstryket til hølen kokte av fisk. I over fjorten dager var vannstanden meget lav og det var ikke småtteri med laks som samlet seg i det oksygenrike vannet øverst på valdet.


Lenger ned, utenfor bekken som renner ut ved hytta står det laks gjennom hele sesongen. Her er elva dyp og mere stilleflytende, det kan være en real utfordring å få fisket skikkelig her da det trengs god kasting og ofte tungt skyts for å komme ned. Lenger ned kommer strømmen over på vår side igjen og dette er et av de virkelig spennende strekkene, spesielt ved mellomvannstand! Hølen og nedover holder grov laks sesongen gjennom, det er ikke få storlakser som ble landet i dette området de foregående sesongene. 


Vi har også en båt liggende på Fuldset. Denne kan ta oss til en forbygning på andre siden som fisker godt på lav vannstand, eller vi kan også fiske fra båten på mellomstor til stor elv. Da skal redningsvester være på og helst skal en av våre guider være med første gangen. Det er bra fart på elva og mange rare strømmer på Fuldset, du vil bli overasket over hvor vanskelig det er å ro hølen.