Sone 4 - Melhusfossen

I sone 4 tilbyr vi gruppekort(1 kort med 2 stenger).

En av de mest populære sonene i elva.

Miljødirektoratet innfører for sesongen 2022 særskilte regler for fiske i Melhusfossen. Fra Melhusfossen bru og 80 meter nedstrøms er det innført fluesone. Dvs. fiske med makk og sluk er forbudt i denne sonen. Audna Fiskerettseierforening vil ikke selge kort i denne strekningen for sesongen 2022.

Direktoratet innførte fra sesongen 2017 påbud om bruk av sirkelkrok i sone 4. Vi anbefaler våre fiskere i sone 4 og bruke følgende sirkelkrok til å fiske med: Mustad Demon Cirkel størrelse 5 har åpning på 15mm og er makskravet for hva du kan fiske med. Vridde kroker tillates ikke. 

Denne kroken er en meget kjent laksekrok og er konstruert for at kroken skal sette seg i haken eller leppa på laksen. Det betyr en skånsom frigjøring av krok og laksen kan gjenutsettes på elven om det er ønskelig.

Husk at når du fisker med sirkelkrok skal du ikke gi vanlig tilslag men bare løfte stanga sent for å stramme opp sena, da vil kroken sitte perfekt i munnviken eller leppa på fisken.

Melhusfossen vil for sesong 2022 holde stengt for fiske mellom kl.23.00 til kl.04.00. Det vil si at når man kjøper døgnkort i Melhusfossen er gyldighetstiden på kortet, fiske fra kl.04.00 til kl.23.00.

 

sirkelkrok