Året laksesesong er godt i gang og det er i skrivende stund registrert 71 fangster med en snittvekt på 7,8 kg.
Selv om fisket er godt i gang ønsker vi i SVEL å komme med litt viktig info om sesongen.
Året laksesesong er godt i gang og det er i skrivende stund registrert 71 fangster med en snittvekt på 7,8 kg.
Selv om fisket er godt i gang ønsker vi i SVEL å komme med litt viktig info om sesongen.
Camp Villaks ble arrangert i Alta 16. - 18. august. Ungdommene hadde ei flott helg med laksefiske og sosialt samvær med leirsted et fluekast fra Altaleva.
Hembre Gård med Aksel og Beate Hembre stilte vald og Camping disponibel for årets Camp Villaks i Stjørdalselva. Guidene Mattias «Hajas» Andersson og Kenneth Löfstrand med flere i og rundt Elveeierlaget og fiskemiljøet stilte frivillig opp denne helgen sammen med mange av SJFF sine medlemmer for 16 tilreisende ungdommer fra Oslo i Sør til Verdalen i Nord.
Som mange nok har fått med seg, er det observert og funnet syk/død laks i flere elver. Det begynte i Enningsdalselva og vi har nå fått rapporter også fra Sandvikselva, Tovdalselva, Mandalselva, Tengs/Bjerkreim og Nausta
SISTE NYTT! MATTILSYNET PÅLEGGER DESINFISERING!!!
Det er oppdaget en til nå ukjent sykdom på laks flere steder i Norge. Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) minner på at alle fiskere MÅ desinifisere fiskeutstyret sitt mellom vassdrag!!
I anledning Villaksens år vil Norske Lakseelver sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangere en nasjonal åpning av laksesesongen 1. juni. Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen kommer, gjør du?
I samarbeid med Alta Bibliotek inviterer Alta Laksefiskeri interessentskap alle lokale skoler og barnehager til kunstkonkurranse.
Stjørdalsvassdraget har hatt stor betydning for dalføret gjennom flere århundrer, ikke minst i form av laksefiske hvor bønder med tilgang til elva drev fangst med faststående innretninger og med nøter og garn. Laks var på mange av gårdene et viktig innslag i kostholdet om somrene, ja langt ut over å være en kulinarisk opplevelse slik vi gjerne klassifiserer et villaks-måltid i dag. Det går mange historier fra gamle dager hvor tjenestefolk reserverte seg mot å få servert laks hver dag, maks 5 dager i uken, takk!