Illustrasjon fra boka Villaksen Salomon og den store reisen. Av Andre Vaaler og Oscar Jansen.
Norske Lakseelver/Inspirasjon

Villaksen Salomon oversettes til russisk

Fortellingen om Villaksen Salomon, som har nådd så mange barn, fiskere og familier siden boka kom i 2012, skal oversettes til russisk.

fredag 13.august 2021 / 14:47

Villaksen Salomon er mer enn en historie. I tillegg til historien som er skrevet av André Vaaler, finner du prisbelønte fotografier og helt ny forskning av Audun Rikardsen. Illustrasjoner, kunst og musikk av Oscar Jansen. Mange skoler og kulturhus og villaksarrangement har blitt farget av Salomons reise.

Det er Russian Salmon Association(RSA) som står for den russiske utgivelsen. RSA er medlem av North Atlantic Salmon Fund. Jens Olav Flekke i Redd Villaksen og NASF tok sammen med styret i NASF dette viktige og spennende initiativet.

Det planlegges flere oversettelser. Det er derfor kommet en oppdatert norsk utgave som vil lette arbeidet når historien skal oversettes.

Det var forfatter André Vaaler som fikk idéen til denne boken på Kvarstein ved Otra ikke langt fra Kristiansand i 2009. Han skrev historien, og den ble gitt ut på forlaget Vigmostad&Bjørke i august 2012. Den siste utgaven (2021) ga Vaaler/Jansen/Rikardsen ut på eget forlag. Vanessa Forlag.

Målet er at kommende generasjoner blir kjent med elva si, tar vare på villaksen og blir med på verdens farligste, vakreste og mest spennende reise