26 Vabrotet

Vabrottet er starten på et brekk etter Båtplassen / Oreskauen, hvor kun fluefiske er tillat.

Bildet her er tatt rett ovenfor utløpet av Herlandselva. Her blir det grunnere, og elva får et typisk «v-løp». Dersom du fisker på vest, kan du begynne fisket ved gapahuken. Derfra fisker du deg nedover forbi Herlandselva. Erfaringsmessig er utløpet av Herlandselva en bra plass, men  fisken kan ta hele veien. Dersom du fisker fra øst starter man gjerne en 50 meter over brekket. På vei ned mot det smaleste av hovedstrømmen, er det en del gode steiner hvor fisken står. For all del ikke vad for langt ut og gå oppå fisken!

Vabrotet

 

Vabrottet midtre/nedre parti
Dersom du fisker på øst, har du fordelen av å kunne fiske deg nedover i renna på Vabrottet. Det er noe vanskeligere fra vest, da det er en bakevje etter utløpet av Herlandselva. Midt i renna er det en del stein og  dypt. Her er det ofte mye fisk som står.  Vi har opplevd at storfisken gjerne står på toppen og midten av renna, og at småfisken har en tendens til å samle seg ned mot det nye brekket som danner seg etter at renna i Vabrottet blir grunnere og gjør en svak venstresving. Det går an å fiske vestsiden ned mot Kallebergøya også, men det er noe ulendt og noe glatt og kvistete noen steder – men dersom det er «fullt» på øst – vær lur og ta en runde …

Vabrotet

«Stryket» etter Vabrottet
Dette området blir tradisjonelt kalt Stryket. Det er ikke mye mer stryk nå, men før var det mere hvitvann og fart på elva her.

Man må vade en del ut, og bunnen er fin å gå på. Her kan man få fisk hele veien. Vi har erfart at lange kast på midtpartiet ved raset kan bli belønnet her. Det er mye storfisk som går ved strømkanten på andre siden.

Vi anbefaler hurtig avfisking. Gå heller en gang til enn å stå og trøkke på samme stedet !

Fiskeregler

Kun Fluefiske på området som er markert rødt.