07 Bekkøyra

Føssa starter ved Bekkøyra. Her slutter flatlågen og strømmen tar seg opp.  Det er dypt og alltid mye stor fisk på denne plassen, men utfordring å få fisken til å ta.

Start fisket over brekket ovenfor båtplassen og fisk deg nedover. Når du har fisket deg så langt som fiskeren er her, blir det fort dypt og du må inn til bredden igjen. På båtplassen ligger for øvrig en båt som fritt kan nyttes for kryssing til motsatt bredd. De neste 30 meterne kan være vanskelige å fiske på mer enn 100 kbm vann pr. sekund, fordi det fort blir dypt og en del trær. Ideell vannstand er rundt 60 kbm vann pr. sekund.

På neste bilde har fiskeren kommet noe lenger ned fra brekket. Rett bak og ut for fiskeren er det en del steiner som er fine å gå over med flua. Ved lite vann kan man gå ut til disse steinene og fiske over på andre siden mot ?steinrenna?, som er en lang «steingard» / oppbygning på vestsiden som det alltid står fisk i nærheten av.  Man kan fiske ca 200 m til nedover. Mange fine steiner og spennende og idyllisk fiske. Generell info, Føssa: Føssa er en rein fluesone. Det blir totalt solgt 8 halvdøgnskort her.

Bekkøyra

NB !

  • Bruk av båt er kun tillatt i båtsoner
  • Bruk av motor er ikke tillatt på Brufossfisket strekning
Bekkøyra