Her kan du lese de nye fiskereglene fra Tressa Elveeigarlag SA, gjeldende fra 01.06.2025 - 31.08.2025
Ukeskvote: UTGÅR.
Sesong kort: UTGÅR.
Fredning:
All sjøørret over 60 cm skal settes ut. All laks over 65 cm skal settes ut.
Fisk som er fredet, sjøørret over 60 cm og laks over 65 cm, blir ikke trukket av gjenutsettings kvote.
Må fisk avlives grunnet skade og ikke kan settes ut, kontakt oppsyn:
Øystein Nerbø mob. 99342559
Rune Løkke mob. 91665756
Leiar Hans Jakop Frostad mob. 99285911
Priser fiskekort:
Tressa kort:
18 år og eldre kr 200,- inkl. gebyr Ungdom 17 år og yngre. kr 200.- inkl. gebyr.
Døgnkort:
18 år og eldre kr 250.- Ungdom 17 år og yngre kr 0.-
Sesongkort: UTGÅR
Grunneier kort:
18 år og eldre kr 0.- Ungdom 17 år og yngre kr 0.-
Fiskekort er kun gyldig sammen med Tressakortet, desinfiseringsbevis og fiskeravgift, og evt fullmakt fra grunneier. Husk ID.
Det er nye forvaltningsregler å forholde seg til nasjonalt, og det har ført til endringer i Tressa elveeigarlagets regler og hvordan fisket i elva Tressa må gjennomføres.
Tressa er en liten og krystallklar elv som renner ut i Tresfjorden i Vestnes kommune. Elven har god bestand av små- og mellomlaks. Det store innsiget av laks kommer i midten/slutten av juli.
Rettighetshavere i Toåa har i årets sesong testet ut en nyskapende samarbeidsmodell om laksefiske, i samarbeid med Todalshytta, Elveguiden og Norske Lakseelver. Målet var å øke verdiskapinga fra elva, og samtidig ivareta forvaltninga av Toåa, som har status som krevende. Dette skyldes i stor grad genetisk innblanding av rømt oppdrettslaks, og elva fremstår derfor i en skjør forfatning i dag.
Todalen Elveeigarlag (TEL) melder om at den planlagte Ungdomsfiskedagen lørdag 7. august er avlyst.
Todalen Elveeigarlag skal teste ut en helt ny modell for fiskeutleie i Toåa i sesongene 2021 og 2022. Over 85% av den ca 8 km lakseførende strekningen i Toåa skal inngå i et valdsamarbeid hvor det legges til rette for fiskeutleie til ulike segment av laksefiskere. Både de som ønsker en pakke med fiske, overnatting og matservering, og de som ønsker et enklere produkt, skal få oppleve et variert fiske med forutsigbart fisketrykk.