Sportsfiske/Fangst

Laksefiske for ungdomsskoleelever ved Granmoen skole i Drevja.

En begivenhetsrik dag full av mestring, der elevene fikk være med på å åpne årets laksefiske i elva.

Lone Sandum
onsdag 06.juli 2022 / 00:57
Laksefiske_Drevja

Dette er tredje året ungdomsskoleelever har fått muligheten til å være med på laksefiske i elva. DFL legger opp til fiske og grilling. Fangst er det umulig å garantere, men denne gang ble det landet to fine lakser. Og guttene som fikk fiskene på krokene, fikk alene fangsten på land. Noe som virkelig setter adrenalinpumpa i sving.

Etter gyroinfisering og rotenonbehandling er det gått en hel generasjon uten fiske etter laks i Vefsn og vefsnvassdragene. Derfor veldig gledelig med engasjerte ungdommer som tar del i videreføring av tradisjonene omkring laksefiske. 

Quiz fra NL i en natursti som tar opp grunnleggende kunnskap om laksens vandring og levemåte ble også en del av dagen.

Laksefiske Drevja