Notkast hagen
Sportsfiske

Villaksens Dag

Villaksens Dag i Otra ble arrangert i strålende, varmt sommervær.

HaraldEndresen
torsdag 25.august 2022 / 14:52

 Kanskje litt for fint til å være godt fiskevær, men likevel ble det fanget 9 laks i fiskekonkurransen.  Vinner ble Jesper Melholdt med en laks på 2,97 kg.  Ekstra stas var det at samme mann vant forrige års konkurranse.

Notkastet ble i år flyttet til Hagen - også en tradisjonell notfiskeplass i Otra.  ca 100 fremmøtte tilskuere fikk en innføring i notfiskets betydning i tidligere tider, og fikk oppleve notkast slik det ble utført i tidligere tider.  Totalt 4 smålaks ble fanget, og gjenutsatt.

Otra Laxefiskelag takker Vennesla JSFF for strålende gjennomføring av fiskekonkurransen, Kultiveringsutvalget for fremvisning av lakse og sjøørrutunger og aktive ildsjeler i Torridal som holder kunnskapen om notfiske i hevd.