Laks på 16 kilo i Bolstadelva
Årets sttørste i Bolstadelva. En laks på 16 kilo ble fanget under årets Camp Villaks. Den glade campdeltaker, Tiril, hadde suksess med spinneren.
Sportsfiske/Inspirasjon

Storlaks på Camp

Camp Villaks i Bolstadelva ble en suksess, trass i ruskete vestlandsvær på starten. Her er noen inntrykk fra campleder.

Paal
mandag 20.august 2018 / 09:10

Det begynte ikke all verden. Først kom fredagen og lørdagen med kraftig regnvær og sure forhold, uten fisk på land, og stort sett uten napp for deltagerne. Det var bare Tiril som mistet en laks som slet snøret på lørdagen. Men hun skulle komme sterkere tilbake senere…

Lørdagen startet med en flott runde med instruksjon i fluekasting, med erfarne instruktører fra Voss JFL, i ekte vestlandsvær som bildet viser. Men på tross av vær og manglende fangst skal ungdommene ha all ære av innsatsen. De sto på både fredags kveld og hele lørdagen, og humøret var på topp selv uten fisk i håven (det ble tatt en sjøaure og noen fine bekkaurer, men…). Heldigvis koste vi oss med gode middager både fredag og lørdag, særlig må vi skryte av Håkon Bolstads nydelige hjortegryte lørdagskvelden, med selvskutt hjort!

Ruskevær på Camp Villaks i 2018, men det la ingen demper på fiskeiveren hos ungdommen som deltok.
Ruskevær på Camp Villaks i 2018, men det la ingen demper på fiskeiveren hos ungdommen som deltok.

Været snudde heldigvis til det bedre natt til søndag, og vi våknet til ei elv som var i ferd med å klarne opp, og der det ikke lengre fløt trær og store greiner nedover. Etter en rolig start på morgenen, begynte telefonene fort å gløde, og to flotte lakser ble tatt i kjapp rekkefølge. Først en på 4,5 kg av Eskil og deretter en på 8 kilo av Gaute, begge på flue i hølen Keilo.

Det passer bra med en High five når man har fårr laks i håven. Her er det Gaute med sin 8 kilos under campen i Bolstadeva som gratuleres av guide Melis.
Det passer bra med en High five når man har fårr laks i håven. Her er det Gaute med sin 8 kilos under campen i Bolstadeva som gratuleres av guide Melis.

Rundt 12:30 ringte telefonen igjen. Det var Tiril som hadde fisk på oppe på Evangervatnet. Fangsten var en praktfull sjøaure på 3 kilo og 65 cm som hadde falt for en spinner. Da tenkte undertegnede at det var som fortjent, etter at hun var uheldig og mistet laksen på lørdagen. Men klokken 14, da de fleste av deltagerne og guidene var tilbake på Oddsbu (campen varte til kl 14 på søndag),  ringte telefonen igjen: Tiril hadde på fisk oppe på vatnet på nytt. Det var bare å hive seg i bilene og kjøre opp igjen. Og denne gangen var det ikke noen sjøaure, men derimot årets største laks tatt i Bolstadelva, et prakteksemplar på hele 16,1 kg, og 116 cm!

Landing av laks under Camp Villaks 2018. Været bedret seg betraktelig på søndagen.
Landing av laks under Camp Villaks 2018. Været bedret seg betraktelig på søndagen.

Laksen, som var en holaks, bet på kroken (spinner igjen) kl 1359! Laksen ble berget etter en hard kamp, med god hjelp av Melis (daglig leder i Bolstadelva A/S), som var guide og håver, og i tillegg rodde båten da laksen bet på kroken. Som det går fram av bildene var håven, en diger laksehåv, nesten for liten til fisken. Det sier litt…

 

Alle laksene og sjøauren som ble fanget under campen ble satt uskadet tilbake og lever videre i beste velgående. De vil garantert gi opphav til nye generasjoner av villaks og sjøaure i Bolstad- og Vossovassdraget.

En fantastisk helg!