Todalshytta

Todalshytta

Todalshytta

Todalshytta AS tilbyr laksefiske i Toåa med overnatting og matservering.

Les mer

Todalshytta i Surnadal er en flott hytte fra engelsktida på Nordmøre, og har høy historisk verdi. Hytta ligger plassert et steinkast fra elva Toåa, og har en flott utsikt over bygda og fjorden.

Hytta ble bygget av Ethelberg Lort-Phillips (1857-1943), en velstående mann og ivrig sportsfisker fra Dartmouth i England. Det var mange engelske fisketurister som kom for å fiske laks i elvene i området, og Lort-Phillips så en mulighet for å tilby losjimuligheter knyttet til dette. Han fikk bygget opp fire hytter hvor laksefiskerne fikk mulighet for standsmessig losji og forpleining. Hytta ble reist i 1901 etter tegninger gjort av hans kone lady Luise Jane Forbes Lort-Phillips.

Phillips gjorde også en stor innsats i å gjøre Toåa bedre egnet som lakseelv, det ble blant annet laget kunstige høler (pools). Da elva ble regulert av Driva kraftverk ble hølene restaurert som en del av konsesjonsbetingelsene.

Todalshytta AS tilbyr laksefiske i Toåa i kombinasjon med overnatting og matservering.  Gå inn på www.todalshytta.no for mer informasjon og priser.