Salmopedia

Veterinærinstituttet med informasjon

Bjørn Florø-Larsen som er Biolog hos Veterinærinstituttet sendte oss denne infoen i dag 1 juni. 

KA Fostad
lørdag 01.juni 2024 / 14:10

Da håper jeg åpningsdøgnet har startet fint for dere som er i gang i Trondheimsfjorden i dag! I den anledning la Vetinst ut en enkel nettsak i går om at skjellinnsamlingen i elvene i Trøndelag er i gang.


https://www.vetinst.no/nyheter/fiskeskjell-sitter-pa-mye-informasjon

I denne saken finner dere også en digital versjon av Salmopedia, som kan være et fint verktøy for fiskeren til å skille vill/oppdrett:


https://www.vetinst.no/nyheter/fiskeskjell-sitter-pa-mye-informasjon/_/attachment/inline/bbd0a777-3c3b-4229-a67e-afbb1b02150d:cc524ee7f2b3a9b1103d71a017a6adce845dabb2/Vedlegg2_Salmopedia_haandbok.pdf

Det er selvsagt mulig å hente ut fysiske håndbøker på kontoret mitt når dere eventuelt stikker innom for mer skjellkonvolutter eller innlevering av skjellprøver. Men kanskje enklere for mange å ha en lenke til håndboka på telefonen når de er ute på tur.

Regner med at første ukesrapport kommer onsdag 12.juni, som da blir rapport på det som forhåpentligvis kommer inn av prøver nå i neste uke. Til dere som er nye i prosjektet i år, så pleier jeg å sende ut rapporten på kveldstid onsdager (fint arbeidstidstidspunkt for en småbarnspappa :) )

Fortsatt god helg!