Sautso gård

Sautso gård

Det ble bygd ny gård i Sautso i 2001 og i 2014 ble den lettere ombygd. Den har et moderne kjøkken på 37 m2, en stue med spiseplass på 57 m2. Det er seks soverom med bad og til sammen ti sengeplasser.

«11kilometer lengre opp, forbi Gabofossen og gjennom Sautsovannet,

så er du fremme ved gården i Sautso,

nærmest et lite bygdetun med hovedhus, velutstyrt stakerhytte og diverse uthus.

Sittende på terrassen her, skuende ut over Home pool og Nielo mot Sautsovannet, rammet inn av raskledde fjellsider i canyon der kongeørna seiler majestetisk på brede vinger- nærmere laksehimmelen kommer du ikke».

(Fra boka Altaelva- verdens beste lakseelv).

Sautso-sonen sliter fortsatt etter utbyggingen av kraftverket, og bestanden her tåler ikke høsting. Så i denne sonen er det kun «fang og slipp». I dag er det kun utleid fiske i Sautso.

Her er også en stakerstue som brukes av våre stakere (fiskeguider). Den har åtte soveplasser, bad med dusj og en felles kjøkken/stue.

For å komme til Sautso må du kjøre båt til Gabofossen, gå over fossen og så kjøre videre med en annen båt. Eller så må du kjøre bil i ca 60 km nesten opp til kraftverket og deretter  kjøre båt et stykke nedover elva. Når du er i Sautso, er du i villmarken. Det er deg, storlaksen og kongeørna.

Sautso gård har et moderne kjøkken på 37 m2, en stue med spiseplass på 57 m2. Det er seks soverom med bad og til sammen ti sengeplasser.
Sautso gård har et moderne kjøkken på 37 m2, en stue med spiseplass på 57 m2. Det er seks soverom med bad og til sammen ti sengeplasser.

 

Sautso gård
Telefon
E-post
post@altalaks.no

Altaelva
Sautso
9510Alta
Norge