redningsvest
Foto: Lars Nielsen
Elveside

Bruk redningsvest!!

Også i år har vi mottatt den fryktelige beskjeden om at en av våre gjester har forulykket. Det som skulle være en hyggelig fritidssyssel, og kilde til rekreasjon, blir til den verst tenkelige hendelse for familie, venner og bekjente.

TorsteinRognes
Fredag 24.juli 2020 / 12:59

Dette får meg til å reflektere over en del ting. Selv har jeg fisket i Gaula i 30 år, og av en eller annen merkelig grunn har jeg aldri brukt redningsvest. Er jeg i båt i et rolig fjellvann, er den uten unntak alltid på. Her er det en logisk brist i måten jeg tenker på. Selvfølgelig skal den alltid være på når jeg er i båt, men hvorfor er den ikke på når jeg vader i elva? Elva er lunefull med masse energi, rullesteiner og fokus på sikker vading blir i hvert fall svekket de gangene laksen tar flua og iveren tar overhånd.

I går bestemte jeg meg for å teste hvordan det er å bruke redningsvest under laksefiske. Blir vesten hemmende, eller er den ubehagelig å fiske med? Coop har medlemstilbud i disse dager, noe som gjør at du for en lav pris kan gå til anskaffelse av en vest som blåser seg opp automatisk dersom uhellet skulle være ute. Denne vesten koster mindre enn et fluesnøre, så prisen burde i hvert fall ikke være den største utfordringen. Vel fremme ved elva tar jeg vesten på, og det er selvfølgelig uvant i starten, men etter hvert legger jeg ikke merke til at den er på i det hele tatt. Jeg åpner spennen når det blir kafferast i gapahuken, men klikker den sammen igjen når jeg går i elva. Enkelt og greit, og i løpet av en kveld er en ny vane innført i min måte å fiske på. En vane som plutselig kan vise seg å være den viktigste.

Så kjære alle laksefiskere der ute, gå til nærmeste forhandler og kjøp en redningsvest. Det finnes ingen unnskyldninger for ikke å gjøre det. Vi har ingen fiskere å miste!!